Пиян надзирател погуби 16-годишно момче край Пазарджик

Служителят на затвора е карал с 1,56 промила алкохол в кръвта когато се врязва в детето

31.08.2018 | 18:39 Редактор: Иван Берберов
Пиян надзирател погуби 16-годишно момче край Пазарджик

Пиян надзирател от затвора в Пазарджик блъсна и уби дете на пътя край града. 16-годишното момче е починало на място. Надзирателят е управлявал автомобила с 1,56 промила алкохол. Окръжната прокуратура в Пазарджик е сезирана по случая, а служителят на затвора е задържан.

Инцидентът се случва вчера вечерта на пътя между пазарджишките села Ивайло и Сарая. 16-годишният Станислав Стоянов заедно с още четирима свои приятели се връщали с велосипеди от село Сарая, където отишли да играят футбол. 

Автомобилът на 46-годишния надзирател Георги Доков блъска последното дете в колоната и го убива на място. Близките на починалото момче поискаха доживотен затвор за неговия убиец.

Иван Стоянов не може да проумее как надзирател в затвора, който трябва да въдворява ред, е посмял да седне зад волана пиян и да погуби единственото му дете.

Приятелите на Станислав също са потресени от случилото се. Децата не искат да повярват, че него вече го няма.

46-годишният надзирател е задържан и срещу него се води разследване. Георги Доков вече е уволнен от работа, по разпореждане на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията", а срещу него е образувано дисциплинарно производство.