fallback

Жертвите на трагедията край Своге станаха 17

Започна вторият оглед на пътя, където стана фаталният инцидент в събота

27.08.2018 | 16:10 Автор: Велислав Филипов

Започна вторият оглед на пътя край Своге, където стана фаталния инцидент в събота. Ръководи го зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. Поемните лица вече са започнали със следствените действия.

Властите уточниха, че жертвите вече са 17 души. Още една жена е починала в деня на самия инцидент. Тя е била транспортирана директно към Съдебна медицина и затова не е била влязла в регистрите на МВР. За 17-тата жертва стана ясно от повдигнатите обвинения към шофьора на автобуса.

Към момента на мятото на инцидента продължават процесуално-следствените действия. Дори дрон бе вдихнат от службите, за да се види цялостната картина на катастрофата. 

В момента следователите работят по три версии за инцидента - едната е свързана с превишената скорост, с която се е движел автобусът. Изяснено е, че шофьорът е превишил ограничението с 13 км/ч. Втората е техническа неизправност, тъй като машината не е минала технически преглед. Третата е свързана с повредената пътна настилка, която всъщност е била ремонтирана за няколко десетки милиона лева.

На място бе докаран и кран, който да вдигне катастрофиралия автобус, който да бъде откаран в склад на жандармерията в София, където да бъдат направени повторни експертизи.

fallback
Още от България
fallback