fallback

Най-малко 15 души загинаха в ужасяваща катастрофа с автобус край Своге!

Ранените са 27, Борисов обяви понеделник за ден на национален траур

25.08.2018 | 19:46 Автор: Тодор Петров

Автобус с пътници катастофира тежко на около 2 км от Своге, а при инцидента загинаха най-малко 15 души!

13 души са загинали на място, а двама на път за болниците. 27 души са пострадали. Загиналите са от пенсионерския клуб от Световрачене и Божурище, те са се прибирали от екскурзия. Голяма част от жертвите са от Световрачене, потвърди кметицата на общината Светла Николова.

Президентът Румен Радев, както и правителството, изказаха съболезнования на близките на загиналите. Премиерът Бойко Борисов обяви понеделник за ден на национален траур. 

В "Пирогов" са приети общо 7 души, в ИСУЛ е шофьорът на катастрофиралия автобус, във ВМА са приети четирима души, а двама изчакват във филиала на Спешна помощ в Своге. Много от пострадалите са били стабилизирани още на място след инцидента.

Автобусът помита 4 коли, преобърща се и пада в дерето под пътя, след което се възпламенява. Местни жители разказаха, че често стават катастрофи на същото място, на което се е случил и днешният фатален инцидент.

"Имаме съдействието на всички болници. Благодарни сме на Враца и на Монтана, които ни осигуриха по 3 линейки. Успяхме да овладеем ситуацията, но трагедията е голяма. Много са загиналите, много са пострадалите", заяви говорителят на Центъра за Спешна медицинска помощ Катя Сунгарска пред Bulgaria ON AIR.

Към 17:10 часа е получен сигнал за инцидент с автобус в района между Лесков дол и Своге, на около 2 км преди града, посока от София. По неизяснени засега причини автобусът е излязъл извън пътното платно, преобърнал се е и е паднал на площадка под нивото на пътя. 15 линейки са изпратени от София към мястото на тежката катастрофа близо до Своге. Още няколко линейки са пристигнали на мястото от Враца и близки населени места. 

 

fallback
Още от България
fallback