fallback

Социалното ведомство осигурява 850 работни места за младежи

Заявленията ще се приемат в бюрата по труда от 17 август.

15.08.2012 | 12:43

Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта обявяват прием на документи по програмата "Старт на кариерата", по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” от Европейския социален фонд. Програмата осигурява 850 работни места, 538 от тях са в държавната администрация. Документите ще се приемат в бюрата по труда от 17 август. Това дава шанс на хора с висше образование, които не са навършили 29 години и нямат трудов стаж по специалността, да започнат работа.

Най-търсените специалности по програмата „Старт на кариерата” са: право, икономика, компютри, филологии, инженерни науки, екология, медицина, история и архитуктура.

Обявените работни позиции са в държавната администрация, областни и общински структури.  Заплатата, с която младите висшисти ще започнат кариерата си е 400 лева, предлагат се също здравни осигуровки за сметка на работодателя, платен годишен отпуск и възможност за ползване на болнични. По Кодекса на труда могат да бъдат получавани и други бонуси.

fallback
Още от България
fallback