Зам.-председателят на КФН Ралица Агайн подаде оставка

Решението ѝ било емоционален и морален акт като съпричастност към българските граждани, настоя тя

21.08.2018 | 14:40 Редактор: Василена Василева
Зам.-председателят на КФН Ралица Агайн подаде оставка

Замeстник-председателят на Комисията за финансов надзор /КФН/ Ралица Агайн подаде оставка в деловодството на парламента. Това обяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по време на извънредното парламентарно заседание.

Финансовият министър Владислав Горанов вчера поиска оставката на Агайн заради сериозни пропуски в работата ѝ като ръководител на управлението "Застрахователен надзор" в Комисията при случая с фалита на кипърското застрахователно дружество "Олимпик".

Зам.-председателят на Комисията за финансов надзор настоя, че подаването на оставката ѝ е емоционален и морален акт като съпричастност към българските граждани, но подчерта, че Комисията за финансов надзор не е допуснала никакъв пропуск в случая.

"Няма правомощия на КФН, които да съществуват и да не са осъществени. В никакъв случай КФН не е допуснала пропуски, няма и пропуски в законодателството", категорична бе тя.

138 народни представители гласуваха за приемането на оставката, трима бяха против и други трима се въздържаха. 

От опозицията заявиха, че тази оставка не разрешава проблема. Вчера правителството поиска тя да се оттегли заради казуса със застрахователната компания "Олимпик" и стотиците хиляди български автомобили, останали без "Гражданска отговорност".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)