Детски лагер за 35 млн. лева ще бъде построен край Камчия

Проектът включва изграждане на амфитеатър.

13.08.2012 | 17:16
Детски лагер за 35 млн. лева ще бъде построен край Камчия

Детски оздравителен лагер с амфитеатър ще бъде изграден в курортното селище Камчия, Инвеститор е бургаското дружество „СОК Камчия”, което получи днес от министерството на икономиката сертификат за инвестиция клас А. Проектът е на стойност 35.5 млн. лева. Мисията на дружеството е да осигури условия за почивка на руски деца и ветерани. Лагерът възнамерява да приема гости и от други страни.

В лагера ще бъдат изградени медицински кабинети, сауна, кино и концертна зала, читалня, видеотека, интернет клуб. Летният амфитеатър е с 2000 места и ще се използва за обучение, културни и спортни прояви.

„Впечатлен съм от мащабите на проекта и успешния ход на цялостната инвестиционна програма на дружеството. Вярвам, че децата, които гостуват, ще популяризират най-добре България като целогодишна туристическа дестинация, каза по време на връчването на сертификата заместник-министърът на икономиката с ресор туризъм Иво Маринов.

„СОК „Камчия” е учредено през 2003 като дружество със специална инвестиционна цел за изграждане на комплекс за деца и младежи. Изпълнява програма, разработена от правителството на Москва на обща стойност над 200 млн. лв. До момента са осъществени два проекта - единият за изграждане на санаторно-оздравителен комплекс, а вторият – за лечебно–диагностичен, балнеологичен и образователен център, уточняват от министерството на икономиката.