Трамвай №7 в София - Опасен за пътниците

"Спаси София" се опасяват, че мотрисата може да дерайлира, поради изровеното ѝ трасе

18.08.2018 | 15:10 Редактор: Иван Берберов
Трамвай №7 в София - Опасен за пътниците

Три години след основния ремонт на трамвайните линии в района на НДК, трасето е в трагично състояние. За това алармираха от "Спаси София", според които реконструкцията е извършена некачествено. 

От Столичната община уверяват, че не само знаят за проблема, но и са санкционирали фирмата–извършител.

Стотици пътници ежедневно ползват трамвай №7. В една част от трасето обаче с риск за живота си. Ремонтът на трамвайните линии е бил част от голямата реконструкция на бул. "Витоша" и по груби сметки е струвал около 2-3 млн. лв., изчисляват от "Спаси София". 

С днешна дата обаче коловозите на релсите са изровени, което е предпоставка за дерайлиране на вагоните.

"Ние сме безкомпромисни по отношение на качеството, когато някой не си свърши работата като хората. Така че ми се струва, че не е основателно това, което се коментира", отбеляза зам.-кметът на София по транспорт и инфраструктура Евгени Крусев.

Гаранцията обикновено е 10-15% от стойността на ремонта. Парите остават в Столичната община по време на гаранционния срок, най-често 5 години след завършване на обекта. При щети изпълнителят ги покрива за собствената сметка или местната власт го прави със средства именно от тази гаранция.

И още нещо възмути столичани – новата асфалтова настилка по ул. "Алабин" между ул. "Граф Игнатиев" и бул. "Витоша" се полагала направо върху стари павета.

От Столичната община са категорични, че или работят по, или вече са решили проблемите, посочени от "Спаси София".