Млекопреработватели: Българите консумираме все повече палмово масло

30-40 от над 260 фирми у нас използват растителна мазнина

13.08.2018 | 21:32 Редактор: Тодор Петров
Млекопреработватели: Българите консумираме все повече палмово масло

Българите консумираме все повече продукти с палмово масло. Това съобщи Иван Грънчаров, член на Управителния съвет на на Асоциацията на млекопреработвателите. 

Според данните на Асоциацията през 2017 година става дума за 12 хиляди тона палмова мазнина. И това - само във вид на сирене. В България има над 260 млекопреработвателни предприятия. От тях 30-40 фирми използват растителна мазнина, съобщиха още от Асоциацията. 

С влязлата в сила миналия месец наредба компаниите вече не могат да смесват двата типа производство и трябва да решат дали да произвеждат същински млечни продукти или имитиращи.

Снимка: Pixabay.com