Пожарът на газстанцията в Разград е загасен

Двама от петимата пострадали са с опасност за живота.

07.08.2012 | 09:11
Пожарът на газстанцията в Разград е загасен

Двама от пострадалите при пожара на газстанцията в Разград са с опасност за живота. 48-годишен мъж с инициали Р.С. от Разград и 38-годишен мъж с инициали Д.К. от Стара Загора са настанени в интензивното отделение в Русенската болница. Пожарът, който избухна в понеделник следобед, на единствената газстанция в покрайнините на града, вече е загасен. По първоначални данни районът не е обгазен.

Пожарът е възникнал при зареждане на стационарна цистерна с газ пропан-бутан от товарен автомобил “Мерцедес” с прикачена към него цистерна със словенска регистрация, става ясно от информацията на  МВР Разград. Изтичащ газ от фланец, свързващ две цистерни, се е възпламенил и е станал причина за пожара.

Пострадали са още трима души- това са служителите Б.Б. на 38 години от Разград и К.А. на 50 години от село Ушинци. Те са с по-леки изгаряния по лицето и ръцете. По време на инцидента на газстанцията е имало и клиент- И.С., на 52 години, от село Веселина, който си е изкълчил глезен, докато се опитвал да се спаси от  пожара.