Венчаенето днес носи кола, къща и почивка - някои вярват, други не...

За суеверните датата е специална, тъй като се повтарят няколко осмици

08.08.2018 | 19:20 Редактор:
Венчаенето днес носи кола, къща и почивка - някои вярват, други не...
Венчаенето днес носи кола, къща и почивка - някои вярват, други не...

Бум на сватбите днес! Причината се крие в символиката от днешната дата – 8-и, 8-и, 2018 година. Заради късмета, който се смята че носи числото 8, само в София над 50 двойки сключиха брак. 

Репортерът ни Даниела Пехливанова се срещна с част от младоженците днес. Преди 11 месеца съдбата събира Алекс и Люси, а само преди три месеца те взимат решение да се обвържат доживот.

Датата все пак вълнува младоженката, а за младоженеца е важно само едно – да е възможно най-скоро. Люси обаче не оставя всичко само на случайността, тъй като вярва в символиката на числата.

Обръща се към нумерологията и така стига до най-подходящата за нея дата – днес. Нумеролозите пък допълват, че младите семейства, които днес ще сключат брак, ще могат да си купят кола, ще пътуват, а доста от тях ще се устроят в чужбина. 

Повтарящите се числа в дата обаче не означавали задължително късмет и успех.

"Има две години, които ще бъдат критични. Това са пета и седма година. През тези години семейството ще претърпи криза", разкри нумерологът Милена Иванова. 

В ритуалните зали пък издадоха други дати, през които женитебите зачестяват. Те също са свързани със символика, но малко по-различна от нумерологичната.

Често се случвало след големи празници като Коледа или Великден, младите двойки да предприемат пътя към бракосъчетаването. А причината за това е, че роднините им започват да ги подканват, веднъж щом се съберат около трапезата.

Търсачите на силни усещания пък гледат не на датата, нито числата в нея, а на мястото – по тази причина ако видите сватба в самолет, на върха на планина или дори под вода – не се учудвайте.

Още по-голям наплив за женене ще има на друга дата, съвсем скоро – 18-и, 8-и, 2018 година. Тогава само в София ще се венчаят над 100 младоженци.