fallback

АПИ измисли нова мярка срещу оскъпяването на държавните проекти

Само една фирма отпадна от надпреварата за строежа на мостовете на магистралите.

28.07.2012 | 16:37

Преди да бъдат подадени офертите в тръжните процедури, обектите задължително ще бъдат обследвани, заяви председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, цитиран от Mediapool. Целта според него е да се сложи край на "извънредните" поскъпвания, които после фирмите искат заради пропуски в проектната документация.

Освен специалистите на компаниите кандидати, задължително на обекта ще ходи и комисията, която приема документацията. По думите на Лазаров този начин на работа ще се използва при избора на изпълнители за ремонт на трите моста по магистралите "Тракия" и "Хемус".

Вчера стана ясно, че девет фирми са допуснати до по-нататъшното участие в процедурата за ремонта на трите виадукта по двете магистрали. След първия подбор на участниците, от надпреварата отпадна единствено варненската фирма "Пътища и мостове".

За аварийния ремонт на два виадукта на магистрала "Тракия" и един на "Хемус" правителството отпусна 43 млн. лева. Средствата бяха взети от парите за ремонт на шосета по програма "Транзитни пътища V".

Плановете на пътната агенция са най-късно до края на август да има избран изпълнител на трите обекта, като строителството им трябва да започне през септември.

fallback
Още от България
fallback