fallback

До дни ще има яснота за атентата

Екип на Интерпол ще се включи в разследването.

20.07.2012 | 16:31

До 3-4 дни всички факти и обстоятелства около взрива на летището в Бургас ще са изяснени. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на днешния парламентарен контрол. Той отхвърли критиките за пробив в системата за национална сигурност с думите, че на камикадзе няма как да се противодейства. Борисов съобщи, че и през годините е имало опити за атентати, които са били пресечени. Те не били оповестявани, за да не се всява паника.Международната полицейска организация Интерпол ще се включи в разследването на бомбения атентат в Бургас, съобщи тази сутрин агенция AFP. Oт централата в Лион са обяснили на медията, че екипът се изпраща по молба на страна-членка на Европейския съюз, но не са назовали коя точно.

Във връзка със съобщенията, че предполагаемият камикадзе е носел фалшиви документи, генералният секретар Роналд Ноубъл смята, че  от съществено значение е да се определи дали някои от тези документи фигурират в международната база данни на организацията.

Към българските разследващи ще се присъедини още амрикански експерт по взривовете, специалист по  контратероризъм от Швейцария и експерт за бързо реагиране при кризисни ситуации от Франция.

Основна цел на разследващите в момента е да се разбере от коя точно държава е влязло у нас камикадзето, колко време е пребивавал и има ли съучастници, коментира в Бургас вътрешният министът Цветан Цветанов. " В атентата няма участие българско крило на "Хизбула".

Чуйте коментара на премиера пред депутатите във видео файла.

fallback
Още от България
fallback