fallback

Цачева не мисли за предсрочни избори

Правителството се справя успешно, смята председателят на парламента.

10.07.2012 | 08:58

Няма обективни причини да се смята, че в страната ще се проведат предсрочни парламентарни избори, заяви по TV 7 председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Нейното впечатление е, че правителството и институциите се справят успешно, което създавало предпоставка и парламентът да си върши спокойно работата. "Гражданите се довериха на ГЕРБ, за да им бъде животът по-спокоен и да няма икономически сътресения". Има още какво да се желае от работата на правителството в оставащата година от мандата, смята Цачева.

Според ДПС обаче кабинетът може да не изкара пълния мандат и да насрочи избори още в края на годината. Като основни аргумент за твърдението от партията на Доган изтъкват понижаващото се доверие сред избирателите и скокът на тока с тринайсет процента от първи юли.

Голямата болка за Цецка Цачева е спряното строителство на АЕЦ „Белене“. Основните критики тя отправи към бившия премиер Сергей Станишев, който три години не е подписал предварителното споразумение и е оставил спорен проект. За пореден път през последните няколко месеца Цачева заяви, че предишното правителство е разбило трийсетгодишните мечти на плевенския регион, че Белене ще се превърне в енергиен център.

fallback
Още от България
fallback