fallback

Борисов на четиристранна среща на Балканите в Солун

Лидерите на Сърбия, България, Гърция и Румъния обсъдиха ускоряването на съвместните транспортни и инфраструктурни проекти в региона

04.07.2018 | 21:45 Автор: Василена Василева

Лидерите на Сърбия, България, Гърция и Румъния се срещнаха тази вечер в Солун. Основната тема беше съвместните инфраструктурни проекти в региона. 

Това е четвъртата поредна среща в този формат. Първият Съвет за сътрудничество между лидерите на четирите държави се проведе в резиденция "Евксиноград", а неин домакин беше министър-председателят Бойко Борисов. 

Министрите на транспорта също участваха в тази среща. Те говориха за транспортния коридор от Солун до Русе, както и за евентуалното включване на Румъния в този проект. 

Министър Ивайло Московски запозна колегите си с внедряването на системата за електронно таксуване по българските магистрали. Тя трябва да заработи от 1 януари 2019 година, като ще бъдат таксувани автомобилите до 3,5 тона. От август 2019 година пък ще заработи и системата за таксуване на автомобили над 3,5 тона.

Утре премиерът Борисов заминава за Сараево, където ще разговаря с председателстващия съвета на министрите в Босна и Херцеговина Денис Звездич. А председателят ще бъда награден и със златен плакет Европейска личност на годината.

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)

 

fallback
Още от България
fallback