fallback

Три шествия ще блокират София днес

Ще бъде спряно движението по бул. "Васил Левски" и бул. "Цар Освободител", както и в района на Орлов мост и НДК.

30.06.2012 | 09:33

(Обновена в 11.00)

Три шествия ще затруднят движението в столицата днес. От 10.00 от градинката пред Народната библиотека към Борисовата градина тръгнa шествие по повод 10-годишнината от смъртта на писателя акад. Николай Хайтов. Проявата е организирана от Националния фронт за спасение на България. Шествието ще премине по бул. "Васил Левски", бул. "Цар Освободител", пл. "Орлов мост" до Борисовата градина.

По същото време, но пред пилоните на НДК се проведе контра шествие срещу „София прайд”. Организаторите на протеста са изпратили писмо до кмета на София Йорданка Фандъкова с искане да забрани т.нар. „гей парад“. Според тях този парад застрашава обществения ред и нарушава правата на другите граждани.

Въпросният "София прайд" ще започне в 17.00 от Княжеската градина. Шествието ще премине по централните софийски булеварди. Очаква се в парада да се включат около 2 000 души, между които чуждестранни дипломати и политици. Парадът ще започне с концерт на български поп и фолк изпълнители от 16:00 пред Паметника на съветската армия.

Движението в София ще се спира поетапно, в зависимост от преминаването на участниците в шествието, уточни столичният градоначалник.

fallback
Още от България
fallback