fallback

Купил ли е премиерът гръцки остров? Ако да - готов е да подаде оставка!

Според БСП у нас свободата на словото е ограничена и поискаха случаят да бъде проверен от институциите

27.06.2018 | 13:20 Автор: Иван Берберов

В Министерския съвет днес премиерът Бойко Борисов заяви, че е готов да си подаде оставката, ако се докаже разпространената информация, че си е купил остров в Гърция.

Необитаемият гръцки остров Фидониси се простира върху 165 000 кв.м. Продава се от години, а цената му е няколко милиона евро. 

Преди дни късчето земя предизвика земетресение на българската политическа сцена, след като апокрифен сайт в интернет излезе с твърдението, че премиерът Бойко Борисов е новият му собственик. 

Първоизточникът на информацията били медии в южната ни съседка. В тях обаче такава информация липсва. А премиерът се възмути още в неделя. 

Темата предизвика медийни сътресения, след като предаване с такава тема и поканени коментатори не беше излъчено от Нова телевизия. 

Появиха се спекулации за цензура. Пред български медии продавачите на гръцкия остров Фидониси отрекоха, че е купен и обясниха, че водят преговори с британци.

Слуховете за острова се появиха първо в Интернет. Всичко тръгна оттам, че предаване на национална телевизия бе спряно. После от медията заявиха, че това се е случило, защото не отговаряло на журналистическите стандарти.

Това породи съмнения за оказване на цензура. Премиерът напълно отрече някога да е оказвал цензура върху медия. И помоли името му да не бъде замесвано в подобни слухове. 

"Червените" отново засегнаха темата за свободата на словото у нас. Според тях случаят е показателен, че цензура в България има. Те поискаха институциите да проверят в детайли случая с гръцкия остров. 

 

 

fallback
Още от България
fallback