fallback

Ирена Кръстева и Цветан Василев купиха недостроената сграда на ИПК-Родина

Сградата много трудно би могла да бъде довършена, твърди пълномощник на фирмата купувач.

25.06.2012 | 12:20

Бившата шефка на тотото, сега собственик на медийната група "Обединени български вестници" Ирена Кръстева и мажоритарният акционер в Корпоративна търговска банка Цветан Василев купиха недосторената сграда на ИПК-Родина на столичния булевард "Цариградско шосе".

Дружеството "ИПК Родина" АД бе единственият кандидат за търга с явно наддаване за продажбата на имота, разположен на атрактивно място. Те спечелиха търга, подавайки оферта с исканата от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол началната тръжна цена от 20 млн. лева. Депозитът за участие в процедурата бе 2 млн. лева. До наддаване не се стигна, тъй като "ИПК Родина" АД бе единствения участник.

Новият собственик ще трябва в срок от 1 година да довърши сградата или да я разруши и да разчисти имота. Той включва две сгради в груб строеж с по 9 и 15 етажа, свързани с топла връзка, както и ниско триетажно тяло. Общата разгъната застроена площ надхвърля 30 000 квадратни метра.

Пълномощник на "ИПК Родина" АД не пожела да обясни каква ще е съдбата на сградата. Той уточни само, че тя много трудно би могла да бъде довършена. Постройката  стои на груб строеж вече почти 20 години.  

Сделката за недостроената сграда на ИПК-Родина трябва да бъде одобрена от Надзорния съвет на приватизационната агенция и от Комисията за защита на конкуренцията.

fallback
Още от България
fallback