fallback

Всички мостове по "Цариградско шосе" имали нужда от ремонт

Столична община ще вдига втора шумоизолираща стена, след тази на булевард "Брюксел".

23.06.2012 | 13:07

Всички мостове по столичния булевард "Цариградско шосе" се нуждаят от ремонт, съобщи днес на конференция Кристиян Димитров от общинската дирекция "Транспортна инфраструктура". Столична община вече е подготвила проектите, за които ще са нужни 13 милиона лева.

Строителните инспектори са препоръчали на общината спешно да започне ремонт на съоръжението над булевард „Александър Малинов“. Димитров поясни още пред БТА, че се планира ремонт и на мостовете в квартал „Захарна фабрика“.

Втора шумоизолираща стена ще бъде построена в столицата, след тази на булевард „Брюксел“ – стана още ясно на конференцията. Тя ще бъде вдигната паралелно с изграждането новата трамвайна линия от Семинарията до „Дървеница“. 

Строежът на железния път е част от програмата за цялостна модернизация на столичния транспорт, на стойност 61 милиона евро. Средствата са осигурени по оперативна програма "Регионално развитие", а преди дни Европейската комисия одобри инвестиции за 42.5 млн. от тях. С парите общината ще купи 50 нови тролейбуса, ще бъде модернизирана трамвайната линия по бул. "България" и ще бъде изградена интелигентна система за управление на трафика – известна още като "умен сфетофар".

fallback
Още от България
fallback