Мая Манолова с оставка в джоба заради Закона за личната помощ

БСП внесе предложение за отмяна на депутатската ваканция, докато не бъде решен проблемът на хората с увреждания

21.06.2018 | 12:47 Редактор: Тодор Петров
Мая Манолова с оставка в джоба заради Закона за личната помощ

Омбудсманът Мая Манолова обяви, че е готова да подаде оставка, ако това е нужно, за да се приеме бързо Законът за личната помощ, за който настояват майките на деца с увреждания.

Според Манолова високият ѝ личен рейтинг пречи на политиците да приемат нйните предложения, изготвени от майките на деца с увреждания, които включват Закона за личната помощ. Тя е категорична, че в момента, в който парламентът приеме  трите закона за хората с увреждания, както и законите за банковата несъстоятелност и банковия фалит на частните лица, тя е готова да напусне поста.

Анонсът на Мая Манолова съвпадна с внасянето на предложение от БСП за отмяна на лятната ваканция на депутатите до приемането на законите за хората с увреждания, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Част от протестиращите майки на деца с увреждания бяха категорични пред камерата ни, че само и единствено политически интереси пречат, тъй като според тях политиците имат удобни национално представителни организации, на които се изплащат държавни субсидии. Според родителите дъното е ударено и липсва единствено воля за приемане на законите.

Най-голямата ми мечта е да мога да умра спокойна, че детето ми няма да си отиде няколко дни след мен, сподели през сълзи една от протестиращите пред парламента майки.