fallback

Столична община търси изпълнител за кучешки приют

Нужна национална програма за борба с бездомните кучета, смята Фандъкова.

14.06.2012 | 13:11

(Обновена в 13:27)

Столична община обяви обществена поръчка и до 3 юли ще приема документи за изпълнител, който да изгради приют за 1000 кучета край софийското село Горни Богров. "Докато има и едно куче на улицата, винаги съществува риск за здравето на хората", коментира кметът Йорданка Фандъкова, която лично се ангажирала с решаването на проблема.

Докато от общината търсят място да приберат безпризорните псета, за втори път през последните два месеца възрастен човек беше жестоко нахапан. 88-годишният столичанин е приет вчера в „Пирогов“ с множество рани по краката. Екипи от общинското предприятие „Екоравновесие” са започнали издирването на глутницата.

След снощния инцидент Фандъкова е провела разговор със земеделския министър Мирослав Найденов. Работна група е изготвила предложения за решаване на проблема и предстои да бъдат внесени в Народното събрание, казал министърът. "Надявам се, че това ще стане бързо, защото е нужна национална програма за борба с бездомните кучета", смята Фандъкова.

Преди два месеца 87-годишен професор почина след нахапване. Природозащитници веднага поискаха оставката на земеделския министър Мирослав Найденов заради "дългогодишното институционално бездействие" и "липса на контрол по прилагане на актуално законодателство" за бездомните кучета.

fallback
Още от България
fallback