До три седмици Законът за туризма влиза в Министерски съвет

До месец нормативният документ трябва да бъде приет, коментира икономическият министър Делян Добрев.

10.06.2012 | 10:12
До три седмици Законът за туризма влиза в Министерски съвет

До три седмици подготвяният от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма Закон за туризма ще бъде внесен в Министерски съвет, заяви в Слънчев бряг Делян Добрев. По думите на икономическия министър до месец законът трябва да бъде приет. За 14 юни е предвидена нова среща с представители на туристическия бранш, на която да бъдат обсъдени последните предложения по документа.
Новият закон предвижда страната да бъде разделена на 14 туристически района, заяви преди  дни заместник-министъра на туризма Иво Маринов. Разделението ще е различно от административното  и териториално деление, а показателите за районирането ще бъдат икономическите, екологичните и демографските аспекти, заяви Маринов.
В Слънчев бряг днес министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев откри официално летния туристически сезон. В момента легловата база в курорта е заета на около 50%, коментира Елена Иванова, председател на Управителния съвет на Съюза на собствениците в "Слънчев бряг", цитирана от БТА. До края на юни се очаква легловата база да бъде запълнена на 100%.