fallback

Митница „Свиленград“ остава, засега

„Нека всички работят на европейско ниво, за да докажат, че в тези структури няма място за корупционни схеми”, заяви областният управител на Хасково Ирена Узунова.

08.06.2012 | 16:54

Митницата в Свиленград няма да бъде закривана. Служителите й обаче ще бъдат под наблюдение в следващите три месеца, обяви областният управител на Хасково Ирена Узунова. Решението е на финансовия министър Симеон Дянков.

Освен, че ще бъдат следени, митничарите ще преминат през редица обучения. Те ще бъдат подлагани на различни тестове. През тези три месеца ще бъдат тествани компетенциите и лоялността на служителите при изпълнение на задълженията им.

Според Ирена Узунова през последните седмици са проведени няколко разговора с шефа на Агенция „Митници” Ваньо Танов и Симеон Дянков. По време на срещите си с тях тя се опитала да ги убеди да не закриват граничния пункт, за да се съхранят работните места, тъй като това щяло да се отрази на 120 семейства.

„Това е последният шанс за митницата. Нека всички работят на европейско ниво, за да докажат, че в тези структури няма място за корупционни схеми”, заяви Ирена Узунова.

За закриването на митницата в Свиленград се заговори след проведените тестове за лоялност, на които се провалиха повече от половината митничари, които работят там.  Малко след обявяването на резултатите той обяви, че митницата може да мине под шапката на структурите в Бургас и Пловдив, ако Дянков се съгласи.

fallback
Още от България
fallback