КАТ в акция: Погва пияни и дрогирани шофьори в цялата страна

Ще се следи и за неплатени глоби, като при наличие на такива, книжката на виновните водачи ще се взима до заплащането им

05.06.2018 | 13:34 Редактор: Велислав Филипов
КАТ в акция: Погва пияни и дрогирани шофьори в цялата страна

Масови проверки за алкохол и наркотици започват от Пътна полиция. Акцията се провежда едновременно в целия Европейски съюз и ще продължи до 10 юни. 

Полицаите ще проверяват за употребяване на алкохол, наркотици, преминат ГТП, наличие на "Гражданска отговорност" и други нарушения.

Ще се следи и за неплатени глоби, като при наличие на такива, книжката на виновните шофьори ще се взима до заплащането им.

При подобна акция миналата година на територията на страната са проверени 19 000 водачи, като са отчетени 246 с алкохол в кръвта и 51 дрогирани. Резултатите показват, че най-много нарушители са регистрирани в Бургас, Пловдив и София.

Последната подобна общоевропейска акция, с фокус върху алкохола и наркотиците, се проведе през декември миналата година. Тогава в цяла Европа бяха проверени над 405 хиляди водачи, като около 1900 се оказа, че са употребили алкохол, а 900 са шофирали под въздействието на наркотици.

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)