Борис Марков става временен лидер на СДС

Деветима искаха да поемат функциите на подалия оставка Мартин Димитров.

05.06.2012 | 11:57
Борис Марков става временен лидер на СДС

СДС избра за временен лидер председателят на предизборния щаб Борис Марков. За днешния вот се явиха деветима кандидати, след като председателят на партията Мартин Димитров подаде оставка през май, заради решението на Националния съвет да участва самостоятелно на следващите избори, а не заедно с ДСБ на Иван Костов. Постоянният председател трябва да бъде избран до два месеца

"Силно се надявам, че временният председател ще улесни процеса, по който ще се развива СДС, а не просто да си говорим за едно или друго мнозинство, или за една или друга коалиция. За съжаление десните избиратели се умориха от разделения, от хора, които нямат какво да им предложат - освен да спорят помежду си кой е по-добър”, каза по националното радио Христо Панчугов, заместник главен секретар на СДС.

"СДС трябва да започне много открит дебат за възраждане. Трябва веднага да започнем този дебат, той трябва да бъде част от вътрешната кампания за избор на постоянен председател. Ние без друго доста време загубихме през изминалите години с въпроса с кого и как ще се коалираме и с персонални проблеми”, коментира  Иван Сотиров, член на Националния съвет.