fallback

Калина Илиева с условна присъда за фалшивата диплома

Бившият шеф на Фонд "Земеделие" призна, че има само средно образование.

04.06.2012 | 16:49

Бившият изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева сключи днес споразумение с Прокуратурата и получи тригодишна условна присъда с 5 години изпитателен срок. Решението влиза в сила веднага.

Още на първото проведено дело, Илиева се призна за виновна, че е изготвила фалшива диплома. Според обвинителния акт, внесен в Софийския районен съд, през 2007 тя е фалшифицирала дипломата си за висше образование от Германия, подправила е подписите на двама професори, както и че е представила пред образователното министерство още четири фалшиви документа.

Преди съдът да обяви присъдата, прокурорът изтъкна чистото съдебно минало на бившата директорка на ДФ "Земеделие" и фактът, че тя е майка.

Калина Илиева беше отстранена от ръководния пост на ДФ "Земеделие", след като се появиха съмнения за това дали тя има висше образование. Преди това обаче тя скри от земеделския министър, че е бременна. Малко по-късно той бе принуден да обяснява липсата й, за чиито "лични проблеми" не знаел до последно, a парите от фонда бяха блокирани.

fallback
Още от България
fallback