200 лв. глоба ако продадем колата си и не я пререгистрираме

Промените вече са в сила и са направени основно заради проблемите, които множество български граждани имаха в Гърция

01.06.2018 | 12:12 Редактор: Велислав Филипов
200 лв. глоба ако продадем колата си и не я пререгистрираме

200 лева глоба ще плаща всеки, които си продаде колата, а след това новия собственик не я пререгистрира на собственото си име. Промените вече са в сила и са направени основно заради проблемите, които множество български граждани имаха в Гърция, информира Dnes.bg.

По гръцкото законодателство наказателна отговорност за извършване на престъпление носи и водачът на МПС, и собственикът.

Много българи продаваха автомобилите и ремаркетата си, без да приберат обратно за себе си големия талон и да го върнат в българската "Пътна полиция". След това с возилата били извършвани престъпления – трафик на наркотици и бежанци, а като отговорни бяха търсени нашите сънародници. 

Според последните данни десетки нашенци са застрашени от сериозни присъди в южната ни съседка, както и от глоби в размер на стотици хиляди евро.

Регистрацията на автомобили и преминаването на технически преглед да се извършва от Министерство на транспорта, а вътрешното ведомство да контролира за нарушения и корупция. За това настояват от МВР, съобщи вътрешният министър Валентин Радев на редовния месечен брифинг на ведомството.

Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR