Гриша Ганчев разпродава бизнеса си

Бизнесменът се отказва и от всичките си инвестиции в спорта.

31.05.2012 | 17:10
Гриша Ганчев разпродава бизнеса си

Собственикът на „Литекс" Гриша Ганчев ще разпродаде в рамките на една година целия си бизнес и ще се оттегли, обяви пред Дарик самият той. Бизнесменът се отказва и от всичките си инвестиции в спорта.

Срещу Ганчев бяха повдигнати две обвинения за заплаха за убийство и ръководене на организирана престъпна група. На 29 май той беше задържан, но следобеда на същия ден бе освободен под парична гаранция от 500 000 лева.

Пред Дарик Гриша Ганчев е обяснил, че познава от четвърт век Недялко Чандъров, който фигурира в прокурорското постановление като „посредник" при заплахата за убийство срещу изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов. От документа не става ясно дали самият Чандъров е уведомил потенциалната жертва за заплахата, тъй като формулировката е „заканата с убийство е станала достояние" на Стефанов.

Според Гриша Ганчев полицията е манипулирала част от уликите и думите му са преиначени. Бизнесменът смята, че всичко свързано с акция „Захар“ е нагласено.

Той допълни, че засега се отказва от сделката с още един инвеститор за покупка на част от футболния клуб ЦСКА. В момента „Литекс" също не бил сред приоритетите му в бизнеса.