fallback

Три обединения ще строят метрото до летището

Срокът за строежа на четирите станции е 28 месеца.

28.05.2012 | 16:21

Три обединения  ще строят 5-километровия участък на метрото от ”Цариградско шосе” до летището, съобщи общинското дружество “Метрополитен”. Четирите станции ще струват около 136 млн. лева без ДДС. Парите са осигурени по оперативна програма “Транспорт”. Срокът за изпълнение на обекта е 28 месеца. Общо 15 фирми са подали оферти.

Обединение “Станилов – Метропроект” ще строи участъка между булевардите ”Цариградско шосе”, "Цветан Лазаров" и "Димитър Списаревски", спечелило е търга с цена от 23,4 млн. лева.

Обединение “Метро Дружба”, в което влизат "Трейс груп холд", "Мостконсулт" и "Ар Джи Би", ще строи втория участък до ул.”Подпоручик Неделчо Бончев”, победило е конкурентите с цена от 63.6 млн. лева.

Обединение "Метро Сифер", в което влизат "Сиенит-Пловдив" и "Архитекти Серафимови" ще строи последния участък. Посочената цена в офертата е 48.9 млн. лева.

В края на миналия месец беше пуснато разширението на първия лъч на подземната железница - от Младост I до бул. "Цариградско шосе". Очаква се през септември да тръгне и втората линия - от "Надежда" до "Лозенец".

От есента ще тръгнат нови мотриси, а интервалът на движение ще се намали с половин минута в пиковите часове. Ще бъдат открити и паркингите на "Ломско шосе" и "Черни връх", съобщи преди няколко месеца в студиото на Bulgaria ON AIR изпълнителният директор на "Метрополитен" Стоян Братоев.

fallback
Още от България
fallback