fallback

Братя Галеви са извън страната, според Ваньо Танов

Половината от уволнените за корупцията се връщат на работа от съда, заяви шефът на Агенция „Митници“.

28.05.2012 | 09:46

„Братя Галеви са извън страната, според мен“, заяви Ваньо Танов пред националната телевизия. По думите му е имало известен период, в който е можело да се появят и да кажат, че не са знаели, че са издирвани. „Убеден съм, че държавата ще ги върне и ще се направят необходимите корекции в законодателството, за да не се получават отново подобни ситуации“, допълни Танов, който е бивш шеф на Главна дирекция за борба с организираната престъпност.

Относно сегашното си назначение, Танов се похвали, че политическите проекции и назначения в митниците са прекратени. „За съжаление половината от уволнените по подозрения в корупция се връщат на работа от съда“, заяви шефът на Агенция „Митници“.

По думите му доказването на корупционни практики е трудно и затова уволнените за подобно провинение са малко. През изминалата година 47 служители са били освободени заради обвинения в корупция.

„Ние не можем да докажем престъпна дейност, защото нямаме такива структури”, заяви директорът на Агенция „Митници”.

400 нови служители са назначени в агенцията от началото на мандата на Танов. По думите му те са минали всички изисквания, наложени от европейските стандарти.

Директорът на агенцията обясни още, че до края на мандата на това правителство ще се направят още промени, които да подобрят работата на ведомството. Като пример той посочи предстоящото въвеждане на нова информационна система, която ще гарантира, че всички акцизни стоки ще минават 100-процентов автоматизиран контрол.

fallback
Още от България
fallback