Първанов: БСП губи лидерския двубой с ГЕРБ

Експрезидентът обвини Сергей Станишев, че не придава добавена стойност към резултатите на партията.

19.05.2012 | 19:29
Първанов: БСП губи лидерския двубой с ГЕРБ

БСП има шанс срещу ГЕРБ, ако заложи на автентичен силен лидер, заяви кандидатът за председателския пост на социалистическата партия Георги Първанов. Според него големият въпрос пред БСП е има ли лидери, които да се изправят срещу Борисов и Цветанов.  По време на 48-я конгрес на партията Първанов директно обвини настоящия лидер Сергей Станишев в следване на грешна политика.
"Вие запушвате партията, другарю председател. Години наред не давате добавена стойност към резултатите, към доверието в БСП",  заяви Първанов, докато в същото време от 2009 Бойко Борисов тегли като локомотив ГЕРБ. Въпреки че от години БСП е в изолация, партията има шанс, ако заложи на автентичен силен лидер, зави Първанов. Един от постоянните въпроси в БСП, според Първанов, винаги е бил този за лоялността към ръководителите. В този смисъл, ако е очевидно, че лидерът води партията в грешна посока, то лоялността изисква проблемът да бъде назован на висок глас.
Първанов отправи критики и към заложените цели за изборите през 2013 година.
„Не мога да разбера каква е нашата цел, не чух думата победа,“ заяви Първанов.
Преди конгреса експрезидентът опроверга тезата за разцепление в партията. По неговите думи по-скоро е налице сблъсък на идеи и позиции.