fallback

Мартин Димитров обвини ГЕРБ за поредната криза в СДС

Правят се планове за коалиция с НДСВ и ВМРО-НИЕ. Това ще сложи край на синята партия, убеден е председателят в оставка.

16.05.2012 | 12:28

ГЕРБ не успяха да разпаднат парламентарната група на Синята коалиция, но пробиха Националния съвет на СДС, заяви Мартин Димитров, който вчера подаде оставка като председател на партията.

„Разбрах, че следващата стъпка ще бъде да предложат разтурването на парламентарната група в българския парламент, за да нямаме участие в комисиите”, допълни Димитров, който към момента оглавява икономическата комисия в Народното събрание.

Според Мартин Димитров срещу "Синята коалиция" вчера са гласували местните структури на СДС, които по региони управляват с ГЕРБ.  Против решението бяха предимно организациите в София, Бургас и Варна.

Димитров предположи, че опонентите му в СДС ще се опитат да създадат коалиция с НДСВ и ВМРО-НИЕ.

Председателят в оставка посочи настоящия председател на предизборния щаб Борис Марков и неуспелия кандидат за президент Румен Христов, като основни лица в отпора на Синята коалиция.

По думите му в момента се подготвя някой от тях да поеме лидерството в партията.

„Подадох си оставката, защото не мога да вляза в такава безпринципна коалиция”, категоричен е Димитров. "Този план няма да успее, няма да се предадем въпреки всички манипулации и ще намерим начин да преодолеем тази ситуация, подчерта  той.

fallback
Още от България
fallback