Фондация "Димитър Цонев" връчи първите журналистически награди!

Репортерът на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров e в челната тройка на отличените

10.05.2018 | 19:34 Редактор: Иван Берберов
Фондация

Репортерът на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров e в челната тройка на отличените от фондация "Димитър Цонев" за качествена българска журналистика. Наградата в категория "Tелевизионен репортер" отиде при Миролюба Бенатова от "Нова телевизия", за водещ - при Радина Червенова от БНТ. 

Мартина Ганчева и Николай Кръстев също бяха номинарини в категорията за телевизионни водещи. Победителите бяха избрани чрез анонимно гласуване на управителния съвет на фондацията.

Наградите дава едноименната фондация, която създадоха децата на известния журналист – Деси Цонева и Димитър Цонев-младши, заедно с негови колеги и приятели. 

Събитието е грандиозно, а залата бе препълнена, тъй като се стекоха много хора.

"Чудех се какво да направя, за да продължи да живее баща ми. Така реших да направя Фондация "Димитър Цонев“. След това моят брат, семейството ми и всички членове на управителния съвет прегърнаха идеята за наградите за качествена българска телевизионна журналистика", сподели Деси пред репортера на Bulgaria ON AIR Даниела Пехливанова. 

Според дъщерята на Димитър Цонев изборът за най-добър журналистически материал никога не е лесен, тъй като има изключително много качествени журналисти.