fallback

Скандали и изразително четене… Поредно начало на делото КТБ

Шефът на Специализираната прокуратура напусна заседанието – имал други ангажименти

09.05.2018 | 13:20 Автор: Иван Берберов

Процесът по източването на фалиралата КТБ започна днес със скандали и спорове. Какво ги предизвика?

Както се бяха заканили, защитниците на 17-те подсъдими поискаха в зала публично и на глас да бъде прочетена заключителната част от обвинителния акт, а това са 5 000 страници. 

За два часа и половина от началото на заседанието прокуратурата успя да изчете 20. След като четенето започна, шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев обяви, че си тръгва от заседанието, защото имал други ангажименти. 

Пред медиите той обяви скандални подробности. Например, че един от двамата адвокати на банкера Цветан Василев е оказвал натиск върху един от свидетелите. За кого от адвокатите става дума не стана ясно, но поне свидетелят бе конкретизиран – Бисер Лазов. 

Според адвокатите това е "поредната тъпотия на прокуратурата". Твърдението, че имало натиск върху един от свидетелите, целяло той да стане защитен свидетел, за да не може да бъде разпитван публично в зала и да не могат да му бъдат задавани въпроси и от защитниците. 

В началото на заседанието съдия Вирджиния Петрова прецени, че четенето на обвинителния акт е един от най-тържествените моменти по време на делото, затова всички трябвало да го изслушат прави. 

Защитникът обясни, че 8 часа на практика е физически непоносимо да се стои в изправено положение, тъй че съдът се смили и тези, за които имаше места, успяха да седнат, предаде Илияна Шишкова. 

Вижте подробностите във видеото!

fallback
Още от България
fallback