Румен Овчаров отказа лидерството в БСП-София

Не членувам в сектата на несменяемите, 12 години стигат, каза бившият енергиен министър.

12.05.2012 | 15:13
Румен Овчаров отказа лидерството в БСП-София

Румен Овчаров се отказа от председателския пост на БСП-София. „Не членувам в сектата на несменяемите, 12 години стигат".

Партията има нужда не от промяна, а от нова визия, коментира бившият енергиен министър по повод лидерската битка в партията между Станишев и Първанов.

БСП трябва да предложи своя визия за развитие на страната, за това как да се излезе от кризата, заяви лидерът Сергей Станишев по време на отчетно-изборната конференция на градската организация. "Трябва да възстановим демократичното функциониране на държавата. В момента има един олигархичен модел на икономика, на който трябва да се противопоставим", настоява бившият премиер.

Станишев не изключва вероятността за предсрочни избори. "Парите на ГЕРБ свършиха, предстои тежка зима, трябва да вземат заеми, посягат към Сребърния фонд. Може да решат да изненадат всички с подобен сценарий".

Вече трябва да излезем с конкретни идеи пред гражданите, смята Корнелия Нинова. "Минималната работна заплата трябва да бъде 50% от средната, а детските надбавки да се увеличат до 100%".