Първанов се опасява от машинации на конгреса на БСП

В БСП има идеен застой, според бившия президент.

08.05.2012 | 13:33
Първанов се опасява от машинации на конгреса на БСП

(0бновена в 18.00 часа)

„Апаратът, назначен от Станишев, прави всичко възможно, за да се възпроизведе на следващия конгрес”, заяви  Георги Първанов и предупреди за възможни машинации по време на конгреса на 19 и 20 май.

"Такава грозна кампания на обругаване не ми се е случвала", допълни кандидатът за председател на БСП и посочи, че са дадени 1 милион лева за черен PR  срещу него.

 „В БСП има идеен застой и това е един от големите проблеми”, категоричен е Георги Първанов. По думите му партията се превръща в културно-политическо гето.

Бившият президент представи книгата си „Позиции и идеи", в която дава препоръки как партията да възвърне силата си и да спечели следващите парламентарни избори.

„Имам самочувствието на успешен лидер, защото успяхме да преобразим БСП. През 1997 преведохме партията от точката на замръзване до точката на кипене”, подчерта Георги Първанов. "Твърдя, че сега мога да изведа БСП на печеливша позиция и искам да чуя това и от другите кандидати", категоричен бе той.

Преди представянето на книгата се появиха спекулации, че бившият президент свиква пресконференция, на която да обяви, че ще се откаже от лидерската битка в БСП.

„Ще правя, каквото си искам”, обяви Първанов, след като бе попитан какви са му плановете, ако не бъде избран за председател на социалистите.

БСП е дала немалко средства в двете президентски кампании на Георги Първанов за положителен PR, заяви Сергей Станишев. Така той коментира думите на Първанов, че е платен над 1 милиона лева за черен PR срещу него.