Парламентът отказа да дискутира вот на недоверие

Агенцията за финансова инспекция е констатирала нарушения в АЕЦ „Белене”, заяви Бойко Борисов.

23.04.2012 | 15:51
Парламентът отказа да дискутира вот на недоверие

Депутатите отказаха да дискутират вота на недоверие, който на практика се провали след като народните представители от „Атака” обявиха, че оттеглят подписите си в негова подкрепа. БСП обаче  настоя да се проведат дебатите по вота, а утре искането да бъде подложено на гласуване. Според Любен Корнезов оттеглянето на подписите от страна на „Атака” няма юридическа стойност. Искането на БСП бе отхвърлено от мнозинството.

Същевременно в пленарната зала присъства Бойко Борисов, придружен от министъра на икономиката и енергетиката Делян Добрев.

Премиерът предложи, независимо от решението на парламента, все пак АЕЦ „Белене” да бъде обсъден. Борисов отхвърли обвиненията, че се плаши от дебат и призова народните представители да си кажат тезите. Лидерът на БСП Сергей Станишев определи ситуацията като безпрецедентен фарс, а в крайна сметка до дебат не се състоя.

Междувременно Борисов заяви, че  Агенцията за финансова инспекция е установила нарушения при обществената поръчка за АЕЦ „Белене”. По думите му целият доклад е изпратен на прокуратурата.