Станишев: Няма да водя война със съпартийци

"Не моята фамилия има договори с ГЕРБ", отвърна Георги Първанов на нападките на софийски функционери на БСП.

21.04.2012 | 12:55
Станишев: Няма да водя война със съпартийци

„Никога не съм водил и нямам намерение да водя война със съпартийци”, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по време на изборна конференция на Районния съвет на БСП в софийския район Красно село. На срещата присъства и опонентът му за председателския пост в партията Георги Първанов.

Има разминаване за съдържанието на политиката и организационните въпроси в партията, но то не е драматично. Трябва да има дебати, но те да бъдат коректни”, коментира Станишев и допълни, че посоката ще бъде избрана на конгреса на партията в края на май.

Станишев и Първанов седнаха един до друг на първия ред в залата, а при изказванията си се концентрираха основно в атаки срещу ГЕРБ. Първанов обаче бе подложен на критика от страна на председателя на районната организация в Красно село Петър Апостолов.

Апостолов обяви, че проектът АБВ, иницииран от вече бившия президент, е предизвикал сериозни притеснения, преди да се провали. Той напомни също, че отношенията между Първанов и Борисов са били близки преди откритата им конфронтация в последно време.

„Съществената разлика между двамата е, че Сергей Станишев е президент на ПЕС. Неговото лидерство в БСП има подкрепата на социалистите в демократична Европа”, подчерта Апостолов в доклада си.

Не моята фамилия е тази, която има договори с правителството на ГЕРБ”, отговори Първанов на критиките, намеквайки за компанията на приятелката на Станишев - Моника Йосифова. Колкото до АБВ, Първанов обясни, че проектът е бил лаборатория за идеи, но е бил замразен, за да не се пилеят гласове.