Трагедия: 17-годишна почина в училище в столичния "Люлин"

Момичето се почувствало зле и припаднало, съучениците ѝ обвиняват лекарите

03.04.2018 | 12:01 Редактор: Тодор Петров
Трагедия: 17-годишна почина в училище в столичния

17-годишна ученичка почина в училището си без да могат да я спасят, съобщиха свидетели на трагедията. Инцидентът е станал около 19 часа вчера в 96-о училище в столичния квартал "Люлин".

Според очевидци момичето се почувствало зле, след което припаднало. На място веднага е извикана линейка. Медиците обаче не успели да я спасят. 

Съучениците на момичето обвиняват лекарите, че са се забавили с реакцията си, а заради възникналото напрежение на място са пристигнали полицейски патрули. Днес трябва да стане ясна причината за смъртта, чака се и коментар от Спешна помощ.

"Сигналът е подаден в 20:09 ч., в 20:20 ч. линейката е била на мястото на инцидента. Втората линейка е повикана в 21:03 ч. - сигналът е подаден за майката на момичето, която е изпаднала в тежка нервна криза. В 21:15 ч. тя е била там", каза за Bulgaria ON AIR говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

По думите ѝ линейката е посрещната с удари и блъскане, а полицията е успяла да изведе колата с минимални щети.

"За съжаление нашият екип е констатирал смъртта на момичето. Охранителят свидетелства, че на момичето му е прилошало към 19 часа, опитвали са се да ѝ помогнат, пръскали са я с вода. Но при нас сигналът постъпва в 20:09 ч. Защо този един час е загубен няма как да знаем. Не е имало следи от насилие по детето", обясни Сунгарска в "България сутрин".

В училището не е имало никой освен охраната, няма учебни занятия през тази седмица, тъй като децата са във Великденска ваканция.

Починалото момиче е от Банкя и е учило там, но живеело в близост до 96 СОУ "Л.Н.Толстой", в чийто двор е починало вчера.

Заедно с нейния брат е трябвало да бъдат на училище в Професионалната гимназия по туризъм в Банкя. Все още не е ясно защо двамата не са били в клас и са се разхождали в "Люлин".

Момичето е имало епилептични припадъци във времето, научи Bulgaria ON AIR. Екипи от психолози са готови да работят със съучениците на починалата, обяви образователният министър Красимир Вълчев.

Чуйте какво обясниха охранителят и зам.-директорът на 96 СОУ: