fallback

"Горубсо" с нов собственик

Обединението "Върба Батанци" ще решава проблемите в закъсалата мина.

23.03.2012 | 22:18

Новият собственик на "Горубсо Мадан" е обединението "Върба Батанци", съобщи управителят Николай Вълканов. Акционери в създаденото преди три години обединение са "Минстрой Холдинг" и КЦМ Пловдив.

Подписано е споразумение, според което работниците още утре ще си получат заплатите, каза премиерът Бойко Борисов, който присъствал на преговорите в енергийното министерство. Той помолил Сибанк и ДСК да отворят офисите си, за да захранят по сметките 1.2 милиона лева.

Собственикът на мината Валентин Захариев е подписал протокол със седем точки, чрез който прехвърля задълженията си на Николай Вълканов. 

"Минстрой" управлява находището в Златоград и според споразумението дружеството в Мадан се прехвърля, а концесията не се прекратява, обясни пред "Фокус" енергийният министър Делян Добрев. "Това е най-добрата развръзка. След като бъдат платени заплатите, трябва да бъде направена уговорка за разплащане на осигуровките, условията за безопасност, така че хората да не останат без работа".

Държавата водеше преговори с трима кандидат-инвеститори. Освен обединението на Вълканов, кандидати бяха още Първа инвестиционна банка и фирма от групата на "Химимпорт".

fallback
Още от България
fallback