fallback

През април започва строежът на участък от магистрала "Струма"

Трасето между Сандански и Кулата ще бъде готово за 23 месеца.

19.03.2012 | 15:19

Строежът на магистрала "Струма" между Сандански и Кулата започва на 5 април, съобщи днес регионалният министър Лиляна Павлова. Дължината трасето е 15 километра, а срокът за изпълнение - 23 месеца.

В участъка ще бъде изместена железопътната линия, ще има 17 мостови съоръжения, както и специални места за преминаване на изобилието от костенурки в района. Строителният надзор е поверен на "Пътинвест-инженеринг". 

В присъствието на транспортния министър Ивайло Московски, Пътната агенция и гръцката строителна фирма Aktor S.A сключиха договор за близо 56 милиона лева без ДДС.

Първият участък на магистралата – между Долна Диканя и Дупница, се строи от консорциум между "Главболгарстрой – Инфраструктурно строителство" (ГБС), "Пътстрой" и италианската компания Impresa. За друг участък – от Дупница до Благоевград, вече е обявена процедурата за изпълнител по проектирането. Най-тежкият е в Кресненското дефиле, където изграждането ще започне след 2014.

Aktor S.A. е водеща строителна компания с 45% пазарен дял в Гърция. Основно извършва изграждане на пътна и пристанищна инфраструктура, мостове, тунели, хидроцентрали, заводи за преработка на отпадъци. В България, чрез дъщерното дружество "Актор България"- ремонтира Пловдивската опера и изгради два обекта на "Лукойл" в Бургас.

fallback
Още от България
fallback