Първанов прогнозира още оставки в правителството

„Ако Дянков не бъде сменен, нищо добро не чака държавата”, заяви бившият президент.

18.03.2012 | 16:51
Първанов прогнозира още оставки в правителството

Проваленият форум в Катар може да предизвика още оставки, но те ще бъдат обявени по друг повод, заяви Георги Първанов. По думите му освобождаването на Трайчо Трайков е показателна за провала на правителството в енергийната политика.

„Ако Дянков не бъде сменен нищо добро не чака правителството и държавата”, коментира още бившият президент и настоящ претендент за лидерския пост в БСП. Той настоява работата по АЕЦ „Белене” да бъде ускорена, както и да се предложи референдум за построяването на електроцентралата и добивът на шиистов газ.

БСП трябва да спечели 140 гласа за да управлява самостоятелно, категоричен бе Първанов.  По думите му на левицата не й трябва победа с няколко гласа повече от ГЕРБ, а е нужен потенциал за силно управление

Бившият президент даде да се разбере, че ако спечели вътрешните избори ще разчита на коалиции. „Трябва да се привлекат партньори от центъра на политическия спектър, дори това да са малки партии”, аргументира се Първанов.

Той се срещна със симпатизанти на партията в Добрич, като на няколко пъти подчерта, че кандидатурата му за председател на партията няма да разцепи БСП.