fallback

Трайков: Външно е отговорно за форума в Катар

Премиерът да каже мотивите за оставката ми, призова министърът в оставка.

17.03.2012 | 11:13

На премиера е било представено, че министерството на икономиката е виновно за проваления форум в Катар, заяви в ефира на бТВ министърът в оставка Трайчо Трайков.

От разказа му стана ясно, че той е бил изключително изненадан от поисканата му оставка. „По време на полета седяхме на метри един от друг, но не усетих да има нещо срещу мен. Когато кацнахме вицепремиерът Цветан Цветанов ме уведоми, че има политическо решение за освобождаването ми”, обясни Трайков.

„Бях шокиран, когато чух, че министерството на икономиката е отговорно за провала на срещата в Катар”, допълни Трайков и разказа, че е предупреждавал преди това Николай Младенов, че подобен формат няма да сработи в арабската страна. Той добави, че външният министър отказал помощ от икономическото министерство за организацията.

Не знам дали Младенов ме е наклеветил, с него винаги сме имали близки позиции по всички политически въпроси. Разочарован съм, допълни министърът в оставка.

Делян Добрев ще бъде добър икономически министър, заяви Трайчо Трайков, който призна, че е научил за назначението му от медиите и го е подкрепил да вземе това решение.

АЕЦ „Белене” строен само от руснаци не е в интерес на България, посочи Трайков и допълни, че предлаганата турбина е стара и на прекалено висока цена. „Има много начини АЕЦ „Белене” да не се случи, както трябва, и много малко начини да се случи, както трябва”, лаконичен бе той.

fallback
Още от България
fallback