fallback

ДБГ замрази членството си в РБ, обсъжда напускане на коалицията

От Движението искат оставка на правителството и нови избори

11.03.2018 | 12:45 Автор: Тодор Петров

Националният съвет на Движение България на гражданите" замрази членството си в Реформаторския блок и няма да участва в органите на управление на коалицията. Това е решение на Националния съвет на ДБГ, взето днес на заседание на НС в Хисаря, съобщиха от пресцентъра на партията.

Тя е създадена от Меглена Кунева и от няколко месеца се оглавява от бившия ѝ заместник Димитър Делчев.

Членовата на формацията са категорични, че по-малкият партньор в предишното управление на Бойко Борисов, не защитава интересите на автентичната десница.

От Движението искат незабавна оставка на Бойко Борисов и кабинета му и насрочване на нови избори, създаване на антиГЕРБ коалиция. Наложително било да се изготвят реформаторска платформа с акцент върху смели действия в сектор "Сигурност", за повишаване на доходите, подобряване образованието и ефективна борба с корупцията.

Националният съвет дава мандат за провеждане на допитване сред структурите на ДБГ. Ако в срок от 1 месец не бъдат подкрепени от останалите членове на РБ - СДС, БНД, "Обединени земеделци" и НПСД, в горепосочените решения, ДБГ ще напусне Блока, информира 

Снимка: Архив

fallback
Още от България
fallback