fallback

Арест за пияни шофьори искат от неправителствена организация

Асоциацията на пострадалите при катастрофи иска по- тежки наказания за причиняване на смърт на пътя.

06.03.2012 | 09:19

Санкциите за пътно-транспортни произшествия с фатален край не са достатъчно високи. Това заяви в Денят ON AIR Владимир Тодоров, председател на Aсоциацията на пострадалите при катастрофи.

Тодоров подчерта, че моралната укоримост за безотговорното поведение на пътя също не е на достатъчно високо ниво. "Да няма споразумение при убийство на пътя, това е временна мярка, която цели възстановяване на някаква справедливост и морал. Тази мярка надали ще реши каквото и да било", категоричен е Тодоров.

От думите му става ясно, че е много важно да се наложат наказания, които превантивно да карат шофьорите да бъдат внимателни.

"В съседна Гърция законът предвижда при шофиране с превишена скорост да се стига и до конфискация на имущество. Друга мярка, която би могла да накара шофьорите да бъдат по-внимателни на пътя, е въвеждането от 5 до 15 дни престой в ареста при шофиране под влиянието на алкохол. С въвеждането на такива мерки ще се ограничат произшествията на пътя и убитите пешеходци," убеден е Тодоров.

fallback
Още от България
fallback