fallback

БСП поиска обяснение от Кабинета по сделката с ЧЕЗ

"Червените" настояха държавата да спре продажбата на дружеството, тъй като "воняла на корупция"

28.02.2018 | 13:10 Автор: Иван Берберов

Кой клати правителството и с какви данни разполага Кабинетът по сделката с активите на ЧЕЗ в България с фирмата "Инерком" със собственик Гинка Върбакова? Това поиска да знае опозицията.

БСП настояха премиерът Борисов да дойде в парламента и да отговори, а по-специално се поинтересуваха кой точно ще бъде "гонен до дупка". "Червените" отново настояха сделката да бъде спряна по някакъв държавен начин, тъй като "воняла на корупция", предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Мария Папазова. 

Управляващите обясниха, че в четвъртък 2 комисии ще изслушат самата Гинка Върбакова и компетентните органи по сделката. След заседанието на двете комисии ще се реши и съдбата на енергийния министър в оставка Теменужка Петкова. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов подчерта, че опозицията има интерес от сваляне на правителството. 

Министър-председателят е входирал секретния доклад на чешкия си колега в парламента. Въпреки това опозицията не подходи към този документ със същата тежест и го определи като "хвърчащ лист, който спокойно може да бъде разсекретиран". 

fallback
Още от България
fallback