fallback

Регионалният министър свика спешна среща заради тежката зимна обстановка

За последните 20 часа в АПИ са постъпили над 500 сигнала

26.02.2018 | 17:48 Автор: Тодор Петров

Заради усложнената зимна обстановка в страната регионалният министър Николай Нанков свика съвещание на междуведомствения щаб. Самият министър не присъства на срещата, но на нея бе шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов.

В АПИ са постъпили над 500 сигнала през последните 20 часа, а най-усложнена е обстановката в Североизточна България. Там снегът е около 30 см и е придружен от силен вятър.

В Смолян и Кърджали пък снежната покривка надвишава 50 сантиметра. Подбалканският път между Мъглиж и Николаево е затворен заради нулева видимост.

В Добричко също има множество затворени пътища, които се обработват и почистват. Движението през прохода Хаинбоаз и в Област Ловеч е затворено за камионите над 12 тона.

Към този час няма бедстващи и закъсали по пътищата хора. Заради обилния снеговалеж множество училища ще са във ваканция в следващите два дни.

Министър Николай Нанков обяви, че не е доволен от снегопочистващите фирми в Област Пазарджик, но според Дончо Атанасов всичко се почиства.

Снегът не спира да вали вече повече от 30 часа. От АПИ обявиха, че се очакват затруднения през следващите три дни. Очакват се поледици заради много ниските температури.

fallback
Още от България
fallback