fallback

73 000 лева бонус е взел бившият шеф на Агенцията по вписванията

"Заслужила съм си парите", категорична е Виолета Николова.

28.02.2012 | 16:08

Бившият директор на Агенцията по вписванията Виолета Николова е взела общо 73 000 лева бонус. 25 000 лева от тях са получени с подписа на вече бившия министър на правосъдието Маргарита Попова. Останалите 48 000 лева Николова си е разписала сама.

По време на свикана от нея пресконференция, на няколко пъти подчерта, че е свършила много добра работа, а парите са заради огромния труд, който е положила.

Виолета Николова се похвали, че след встъпването й в длъжност са прекратени корупционни практики, а службата е заработила още по-ефективно.  Тя припомни, че Агенцията по вписванията внася ежегодно 70 милиона лева в държавния бюджет.

Николова заяви още, че е получавала телефонни заплахи, като в единия случай, дори човек се е представил за главния прокурор Борис Велчев. Тя разказа, че се е искало от нея да направи с бонусите дарение.

Бившата шефка на Агенцията по вписванията бе категорична, че не е нарушила закона. Тя посочи наредба, в която се казва, че ръководителите на службите имат право да раздават бонуси, когато има неразпределени средства за допълнително материално стимулиране. Виолета Николова бе уволнена, заради раздадените бонуси във ведомството.

fallback
Още от България
fallback