73 000 лева бонус е взел бившият шеф на Агенцията по вписванията

"Заслужила съм си парите", категорична е Виолета Николова.

28.02.2012 | 16:08
73 000 лева бонус е взел бившият шеф на Агенцията по вписванията

Бившият директор на Агенцията по вписванията Виолета Николова е взела общо 73 000 лева бонус. 25 000 лева от тях са получени с подписа на вече бившия министър на правосъдието Маргарита Попова. Останалите 48 000 лева Николова си е разписала сама.

По време на свикана от нея пресконференция, на няколко пъти подчерта, че е свършила много добра работа, а парите са заради огромния труд, който е положила.

Виолета Николова се похвали, че след встъпването й в длъжност са прекратени корупционни практики, а службата е заработила още по-ефективно.  Тя припомни, че Агенцията по вписванията внася ежегодно 70 милиона лева в държавния бюджет.

Николова заяви още, че е получавала телефонни заплахи, като в единия случай, дори човек се е представил за главния прокурор Борис Велчев. Тя разказа, че се е искало от нея да направи с бонусите дарение.

Бившата шефка на Агенцията по вписванията бе категорична, че не е нарушила закона. Тя посочи наредба, в която се казва, че ръководителите на службите имат право да раздават бонуси, когато има неразпределени средства за допълнително материално стимулиране. Виолета Николова бе уволнена, заради раздадените бонуси във ведомството.