Конгресът на БФС: скандали, протести и обвинения в непрозрачност

Любослав Пенев и Ивайло Дражев не бяха допуснати в началото на събранието, било само за делегати

16.02.2018 | 13:26 Редактор: Ивайло Николов
Конгресът на БФС: скандали, протести и обвинения в непрозрачност

С протест и при засилено полицейско присъствие започна конгресът на Българския футболен съюз. Днес се провеждат изборите за президент, в надпреварата участват настоящият ръководител на централната Борислав Михайлов, Любослав Пенев и Ивайло Дражев.

Пенев и Дражев обаче не бяха допуснати на конгреса. Пред сградата, където са се събрали делегатите, има и протестиращи. Те изразяват подкрепата си към Любослав Пенев и се обявяват против сегашния президент на БФС Борислав Михайлов.

Скандалът, който се разрази в началото на конгреса беше свързан с това, че кандидатите за президентския пост Любослав Пенев и Ивайло Дражев се явиха за началото на конгреса в 10:30 часа, но не бяха допуснати, а вътре влязоха всички делегати. След това им е обявено, че трябва да се явят в 12:30ч.

Пенев и Дражев обявиха, че конгресът е непрозрачен, защото през това време са оформени комисиите, които ще броят гласовете. От БФС обявиха обаче, че това е процедурата и само делегатите могат да участват в създаването на тези комисии. В крайна сметка, малко преди 13 часа двамата кандидати бяха допуснати на конгреса.

Конгресът продължава, като вече се изказаха част от представителите на големите отбори в България. Собственикът на Левски Спас Русев и директорът на Лудогорец Ангел Петричев изразиха отново подкрепата си към Борислав Михайлов. От ЦСКА-София все още не са обявили кого ще подкрепят.