fallback

БСП иска по-високи данъци за богатите

Социалистите ще избират ново ръководство на 19 или 20 май.

18.02.2012 | 14:06

БСП настоява за по-високи данъци за богатите и респективно намаляване на данъчната тежест за бедните граждани. Това стана ясно по време на заседание на Националния съвет на БСП.

Румен Овчаров представи управленски проект за данъчна и финансова политика, който предлага въвеждане на данък богатство. „Справедливото разпределение на тежестите от кризата най-после трябва да стане факт”, аргументира се бившият министър на икономиката и лидер на столичната организация на социалистите. Овчаров предлага още стимулиране на инвеститорите чрез директна подкрепа на държавата при изграждане на инфраструктурата.

Междувременно стана ясно, че Конгресът на БСП, който вероятно ще избира ново ръководство ще се проведе на 19 или 20 май. Журналистите очакваха на днешния национален съвет да се появи Георги Първанов, но това не се случи.

Попитан, защо отсъства, Сергей Станишев отговори, че бившите председатели на партията по право са делегати на Конгреса, а Националният съвет бил работен, а не ритуален орган.

Макар бившият президент още да не е обявил официално, че ще се кандидатира за лидер на БСП, очаква се именно той да оспори поста на Сергей Станишев.

Георги Първанов изпрати писмо до делегатите на Националния съвет на партията, в която заявява, че ще се включи във всички дебати и отчети, които предстоят в партията.

fallback
Още от България
fallback